Een bungalow met een hokkerige indeling en achterstallig onderhoud, werd door dit gezin met veel doorzettingsvermogen verbouwd. Het resultaat: een prachtige, moderne open ruimte waarbij in de woonkamer/keuken de verdiepingsvloer eruit is gehaald, zodat je mooi tot in de hoge nok kunt kijken.

Toch kwamen de bewoners er achter dat door die hoge, open ruimte de akoestiek niet prettig was en lukte het hen zelf niet de ruimte echt gezellig te maken.

Om de mooie hoogte van de ruimte extra aandacht te geven, ontwierpen we een geweldige maatwerkkast, die schuin met het hoge plafond meeloopt. Ondanks dat inkijk geen onderwerp van gesprek is en gordijnen dus voor de privacy niet nodig, geven de sierlijk vallende in-betweens bij de achterpui en de stoerdere, landelijke vouwgordijnen in de vaste ramen veel sfeer aan de ruimte. Daarnaast dragen zij bij aan een betere akoestiek, waarbij er minder galm wordt ervaren.

Ook het dikke, stoere kleed heeft een positiever effect op de nagalmtijd dan het vlak geweven, vintage kleed dat er lag.

De zachte tinten groen en grijs in stof vormen een mooi contrast met de strakke lijnen van de ruimte en de stoerdere materialen als zwart staal en olijfkleurig leer.