Deze creatieve meid is een echte verzamelaar en heel handig met stoffen en kleding. Dat betekent gezellig veel spullen, waarvoor een goede (opberg)plek nog ontbrak. De kamer met aan twee zijden ramen en een vaste trap naar de vide is ontzettend leuk qua vorm, maar daardoor ook beperkt in de mogelijkheden wat betreft indeling. Op de wensenlijst stonden een huiswerkplek, bergruimte voor kleding en ruimte om te dansen en te chillen met vriendinnen. Uiteraard moest er ook voor haar hobby kleding naaien plaats ingeruimd worden in het nieuwe ontwerp.

Bij het maken van de indeling was het voor mij snel duidelijk dat het creatieve deel gescheiden moest worden van het (huis)werk gedeelte. De vide bleek dé aangewezen plek voor de creatieve hoek; ruimte genoeg voor een lang werkblad en opbergruimte. De ideale plek om ongestoord te kunnen knippen en naaien en alles te kunnen laten liggen voor de volgende keer, zonder dat het iemand in de weg ligt. En daardoor beneden in de kamer alle rust voor het maken van huiswerk, het ontvangen van vriendinnen of het ongestoord kunnen slapen.

In het behang met ruitmotief komen alle zachte kleuren samen die op andere plaatsen in de ruimte terugkomen. De strakke lijnen van de ruitvorm vinden hun tegenhanger in de zachte, ronde vormen in het kleed, de cirkel op de wand achter de trap en het ronde wandrek boven het bureau.

Het effen zwarte deel van de bestaande gordijnen werd hergebruikt; alleen de zijstrook met printmotief is vervangen door een strook effen groene stof, die weer matcht met de kleur van de wand en die ook terugkomt in het ruitbehang.