Wat een kans had dit gezin met puberzoon! Een prachtig gelegen, royale bouwkavel binnen het bestaande dorp, met de kans om een vrijstaande woning naar eigen smaak te bouwen.
En wat doe je als je je droomhuis bouwt? Dan wil je ook het interieur in één keer helemaal volgens je woonwensen inrichten. Met die vraag kwam dit stel dan ook bij mij. De wens voor een mooi, op elkaar afgestemd interieur en een goed doordacht lichtplan, waar de komende jaren veel woonplezier aan beleefd kon worden. 

Een belangrijke eerste stap was het bepalen van de meest ideale indeling. De grote keukenopstelling was al bepaald. Buiten een gezellige, tuingerichte zithoek en natuurlijk een mooie eethoek, wilde het gezin graag een werk-/knutselplek creëren, zodat de eettafel niet altijd vol zou liggen met spullen. Ook was er een grote wens voor een gashaard, in één meubel gecombineerd met de televisie. 

Na diverse indelingsvarianten in beeld gebracht te hebben, werd er unaniem gekozen voor deze indeling. Daarop konden we mooi het lichtplan afstemmen. We bepaalden de plek van de railverlichting met spots en pendel boven het keukeneiland en de plek van de inbouwspots in de rest van de keuken en woonkamer. Ook kwam er op diverse plekken wandverlichting en natuurlijk kreeg ook de grote kast annex bureau mooie inbouwverlichting. 

Bovenaan de wensenlijst van de bewoonster stond 'Wallie', de enorme print van de Schotse hooglander, die bewust een niet-direct in het oog springende plek kreeg om de hoek van de kamer, bij de grote kast. De groene kleur op de wand is terug te vinden in de stoffering van de banken, eetkamerstoelen en gordijnen. Een oud-roze tint komt terug in kussens, kleed en accessoires. 

Door grote elementen te gebruiken - die deze royale ruimte prima kan hebben - is er rust en overzicht. Het is een tijdloos interieur geworden, met gebruik van mooie materialen. 

 

Krijgt u ook een mooie woonkans en wilt u daar qua interieur het beste uithalen? Ik denk graag mee over de mogelijkheden en verras met oplossingen die u zelf niet had gezien.