Een opdracht die ik had gedaan voor een vriendin van zijn moeder intrigeerde deze vriendelijke man contact met mij op te nemen. Hij had de prachtige kans van een flat de stap te maken naar een nieuwbouw eengezinswoning en vroeg mij te helpen met het maken van een interieurplan. 

Van een vrij mannelijke, strakke inrichting wilde hij uit zijn comfortzone geholpen worden naar een kleurrijk, warm en op elkaar afgestemd, huiselijk interieur. We startten met het maken van verschillende indelingsvoorstellen, waarin zowel de opstelling van de keuken, als de indeling van de woonkamer aan bod kwamen. Met de uitbouw aan de woning hadden we de mogelijkheid een ruime opstelling voor de zithoek te maken en een grote, ovale eethoek te plaatsen. 

In het ontwerp gebruikte ik diagonale lijnen op de wand, die in de woonkamer en keuken terugkomen. Ze breken de lange wanden en geven het tv-dressoir en de hoge kastenwand in de keuken een duidelijke plaats; er ontstaat hierdoor een soort compositie. De overgordijnen aan de tuinzijde hebben een stoere leerachtige structuur en passen met hun roodbruine kleur mooi bij de ton-sur-ton tinten op de wand. Door de waveconfectie vallen de gordijnen soepel en de zwarte rail geeft het geheel een stoere look. De roodbruine kleur komt ook terug in de velours eetkamerstoelen en de accessoires. 

In de keuken komt de vergrijsd groene kleur van de bank terug in het diagonale vlak achter de hoge kasten en de waaiervormige keukentegels boven het aanrecht. Deze tegelvorm doorbreekt de strakke lijnen en geeft de keuken een originele aankleding. De industriële wandlampjes bieden goed werklicht en kunnen 's avonds gedimd worden waardoor de keuken sfeervol oogt. 

De laatste twee foto's zijn van de slaapkamer. Hier hebben we gekozen voor beige, mosterd- en bruintinten. Het behang is gemaakt van stroachtig materiaal, waarin al deze kleuren samenkomen. De mosterdkleurige velours gordijnen zijn praktisch verduisterend en geven de ruimte een warme, zachte sfeer. 

Klant aan het woord

Al voor oplevering kreeg ik een mooie review van deze opdrachtgever over het ontwerpproces;

"Bij aankoop van mijn nieuwbouwwoning moest ik heel veel keuzes maken in korte tijd en dacht ik "Waar moet ik beginnen?". BINNENHUISONTWERP Brenda Schram heeft mij op een natuurlijke, vertrouwde wijze aan de hand genomen in dit proces, om zo zelf de juiste keuzes te kunnen maken. Ik ben daar heel erg blij mee. Top! Laat de woning nu maar snel gebouwd zijn, zodat het mooie ontwerp en de keuzes werkelijkheid kunnen worden."