De vader van dit gezin is een echte fietsfanaat en sleutelt ook graag aan zijn fietsen in zijn vrije tijd. De standaard schuur die vanuit de bouw bij hun nieuwe woning werd opgeleverd, zou dan ook niet voldoende ruimte bieden om alle fietsen stallen én er ook nog aan te kunnen klussen.

Naast overdekte klusruimte wilde het gezin graag een gezellige overkapping met een zithoek, een terras aan het huis en voldoende ruimte voor beplanting en bloemen. De tuin is 6 meter breed en ruim 13 meter diep.

Door het toepassen van een asymmetrische indeling, konden we leuke hoekjes in de rechthoekige tuin creëren. De lange zichtlijn van vlonderplanken benadrukt de diepte van de tuin en fungeert als de centrale ‘as’, waar alle functies op samenkomen. De extra schuur heeft grote, stoere schuifdeuren, zodat bij mooi weer de deuren helemaal open kunnen.

Een combinatie van inbouwspots bij de schuur, grondspots tussen de beplanting en een hanglamp onder de overkapping maken deze tuin ook ’s avonds een plaatje om naar te kijken.

 

Wilt u ook vooraf al 'zien' waar u straks in de hangmat ligt te zonnen? Ik help u graag! Samen komen we verder.