Oorspronkelijk was dit met recht een huisje. Het had een kleine woonkamer met dichte keuken en het was er vrij donker. Een aantal jaar geleden heeft dit gezin al voor een grote verbetering gezorgd door het maken van een ruime aanbouw voor de eethoek en de keuken, voorzien van daklichten. Toch bleef de woonkamer wat donker, mede door een schuin geplaatste schouw met haard die in de praktijk niet meer werd gebruikt, maar wel daglicht wegnam en de zitkamer moeilijk in te delen maakte.

Nadat ik met behulp van 3D impressies verschillende opties voor de indeling heb laten zien, valt snel het besluit de schouw en haard volledig weg te breken, waardoor er weer een vlakke, bruikbare wand ontstaat en er meer daglicht naar binnen komt vanaf het voorraam. Ook vervangen we de tussendeur naar de gang door een moderne variant met zwart staal en glas, zodat er ook vanuit de gang nog wat daglicht de zitkamer in komt. De deur wordt verplaatst, zodat we een grote hoekbank kunnen plaatsen.

Om de zitkamer beter met de eetkamer te verbinden én recht voor de televisie te kunnen zitten, komt er een lang L-vormig tv-meubel (op basis van Ikea kastjes), dat ‘de hoek om loopt’. Het meubel springt er mooi uit door de geschilderde blauwgrijze lambrisering.

De lichte glans in het mosterdgele behang weerkaatst het daglicht, waardoor de kamer lichter aandoet. De stoere gemêleerde stof van de bank in blauwgrijs, matcht met de kleur van de lambrisering.

 

Bent u ook benieuwd welke verborgen talenten en mogelijkheden uw woning heeft? Ik help u graag. Samen komen we verder. Neem vrijblijvend contact op voor informatie of een intakegesprek!