De bewoners van deze 2-onder-1 kap woning zijn liefhebbers van mooie spullen en materialen. Een prachtige hoge bartafel in de keuken, een grote eethoek in de woonkamer en een heerlijke zithoek vormden al een perfecte basis. Aan mij de vraag om een advies uit te brengen voor het opnieuw aankleden van de wanden, passend bij de meubels en sfeer.

Omdat dit stel wel van kleur, maar niet van drukke dessins of schreeuwerige kleuren houdt hebben we gekozen om – deels - met behang te werken. Met behang kun je een rustige basis behouden en toch nét even wat meer aankleding en sfeer creëren dan met alleen gladde, geschilderde wanden.

De linnenachtige structuur van dit behang – 2 kleuren uit dezelfde serie – geeft een mooie, warme basis zonder dat het teveel aandacht opeist.

De kleuren zijn afgestemd op de meubels. In de zithoek stond al een gemêleerd oranje bankstel, waarbij het roestkleurige behang is gekozen voor de tegenoverliggende wand achter de eettafel en kast.

Bij de hoge bartafel hebben we een verticaal behangpaneel als ‘kader’ aan de kopse kant van de tafel aan laten brengen. Dit behang is uitgevoerd in het groen, passend bij de diepgroene keukenfrontjes. Links en rechts naast het kader is de wand geschilderd in een bescheiden zachtgroene tint.

Met relatief kleine ingrepen heeft deze woning weer een hele nieuwe uitstraling gekregen!

 

Wilt u ook een passend kleuradvies voor uw woning? Ik help u graag. Samen komen we verder.
Neem vrijblijvend contact op voor informatie of een intakegesprek!

Klant aan het woord...
Er moest opnieuw behangen worden door scheuren in de muur achter het glasvlies behang. Lastig als je eigenlijk heel tevreden bent met  de huidige situatie en toch de gelegenheid wil benutten te ‘vernieuwen’. Twee muren moesten eraan geloven. Maar hoe en wat? We kwamen er samen niet uit.

Door Brenda te vragen deden we, door haar ervaring, kennis en frisse blik, inspiratie op. Ze gaf ons alle ruimte om zelf in de lead te blijven en wist met haar ideeën en adviezen prima aan te sluiten bij onze beperkte veranderbereidheid.

We zijn heel tevreden met het resultaat en de weg er naar toe samen met Brenda verliep heel soepel en relaxed.