Dit gezin met 2 jonge kinderen kocht een prachtige nieuwbouw twee-onder-één kapwoning in Gouda, aan de rand van de Reeuwijkse plassen. Zij namen de bank, het vloerkleed en wat andere spullen uit de vorige woning mee en legden zelf een goede basis in de vorm van een mooie vloer, strakke wanden en passende raambekleding. Na de woning een tijdje te hebben bewoond, vroegen ze mij om de woonkamer en eethoek gezellig, sfeervol en ‘af’ te komen maken, want er miste nog wat persoonlijkheid in het interieur. De wensen voor een eigen plekje voor de kinderen, een apart zitje om te lezen, een mooie (elektrische) inbouwhaard en een nieuwe eettafel nam ik mee in mijn interieurplan.

De woonkamer kreeg een zachtgroene basis, met een hoge, geschilderde lambrisering in twee aanvullende kleuren in de kinderhoek. Met de op maat gemaakte roomdevider kast (onderzijde bergruimte, bovenzijde open voor het etaleren van mooie, persoonlijke items) creëerden we een gezellige kinderhoek én een rustig leeshoekje. In de kinderhoek kwamen twee op maat gemaakte bureau’s/bankjes op wielen, welke in verschillende opstellingen kunnen worden neergezet. Twee grote, op maat gemaakte houten opbergkisten bieden alle ruimte aan het speelgoed van de kinderen.

Om de zithoek wat meer body te geven is van het bestaande kleed een tweede exemplaar aangeschaft, die gewoon los tegen de ander aan is gelegd. Als je niet beter weet zie je één groot kleed, dat de lengte van de kamer nog eens mooi benadrukt! De zithoek is uitgebreid met een zachtgroene fauteuil en een op maat gemaakte salontafel, van hetzelfde hout als de opbergkisten in de kinderhoek.

De echte eye catcher is het strakke dressoir over de hele lengte van de kamer, waarin een sfeervolle elektrische haard is verwerkt. Door gebruik van waterdamp lijkt het ‘vuur’ nog echter. De ultraplatte tv hangt boven het dressoir, waarbij alle snoeren in de wand en achter het dressoir zijn weggewerkt.
Inbouwspots boven het dressoir zorgen voor mooi strijklicht op het grijze behang met de structuur van olifantenhuid.

Omdat de eethoek en keuken zich voorin de woning bevinden, afgescheiden van de woonkamer door de gang en het trappenhuis en moderne schuifdeuren, wilde ik graag een subtiele verbinding tussen beide ruimtes leggen door middel van terugkerend kleurgebruik. De geometrische vlakverdeling op de wand in de eethoek is daarom uitgevoerd in de 3 kleuren die ook in de kinderhoek zijn gebruikt.
Een lichte, strakke eettafel zorgt met zijn ranke postuur voor een mooie combinatie met de moderne witte keuken en het strakke dressoir.

 

Mist uw woning ook nog sfeer of persoonlijkheid? Ik help u graag. Samen komen we verder.
Neem vrijblijvend contact op voor informatie of een intakegesprek!