Omdat de oude hoekbank zijn beste tijd had gehad én teveel ruimte in beslag nam, was het voor dit jonge gezin duidelijk dat daar in elk geval een ander exemplaar voor moest komen. Ook de houten vloer was toe aan een opknapbeurt, dus een mooi moment om direct de woonkamer een complete metamorfose te geven. Maar niet zonder goed doordacht plan van aanpak. Want hoe moest de indeling dan worden? Welke kleuren passen we toe? En welke meubels en verlichting passen goed bij onze wensen?

In de doorzonwoning was vooral behoefte aan loopruimte en ‘lucht’. De grote hoekbank maakte plaats voor een rechte, lange bank die in de breedte van de kamer werd geplaatst. Met een nieuw kleed, twee luchtige, compacte - maar heerlijk zittende! - fauteuils en verschillende kleine bijzettafels kreeg de zithoek een compleet nieuwe look. Met de donkerblauwe tussenwand waren de bewoners nog steeds erg blij, waarmee het kleurenpalet werd vastgesteld op een moderne combinatie van (denim)blauw, okergeel en lichtgrijs.

In de keuken kozen we ervoor de vaste bar in de toog (overgang van keuken naar woonkamer) te verwijderen, waardoor de eettafel een kwartslag kon draaien. Hierdoor kwam deze veel minder ver de kamer in, waardoor er lekker veel loopruimte overblijft.

De eettafel stelden de bewoners zelf samen uit een houten blad en zwart metalen X-poten. Een hippe eettafelbank (uit dezelfde serie als de fauteuils in de zithoek), okergele eetkamerstoeltjes en stoere betonlampjes maken de eethoek af.


Ook toe aan een nieuwe stijl, kleuren, meubels of verlichting? 
Neem vrijblijvend contact op voor informatie of een intakegesprek! 
Ik help u graag. Samen komen we verder.